duminică, 10 iunie 2012

1.8-Grepolis

Salut! In acest tutorial vom vorbi despre aliante. In grepolis scopul jocului este ca o alianta sa construiasca 4 din cele 7 minuni ale lumii antice, prin concluzie aliantele sunt foarte importante. Deasemenea grepolis, la fel ca multe alte jocuri, este creeat pentru a cunoaste noi oameni, iar asta se face cel mai bine prin intermediul aliantelor. Cel mai bine, daca esti inca un jucator mic (adica sub 20.000 de puncte), este sa intri intr-o alianta. Este foarte important cum iti alegi alianta, jucatorii acesteia trebuie sa fie aproape de tine ca sa te ajute cu resurse si sprijin daca este cazul, trebuie sa aiba jucatori de acelasi punctaj sau mai mare ca tine (nu are nici un rost daca intri intr-o alianta in care membrii au 1.000 de puncte iar cu 20.000; deasemenea aliantele cu jucatori mult mai mari decat tine s-ar putea sa nu te primeasca, de exemplu daca tu ai 10.000 de puncte iar ceilalti au 100.000 de puncte sunt slabe sanse sa te primeasca, in cazuri din astea poti sa intri in academia lor (daca au) ).
Pentru a construi o minune a lumii, alianta respectiva trebuie sa controleze in TOTALITATE insula (cu sate pe care sa le poti jefui). O minune a lumii are 10 nivele de extindere, pentru a trece de la un nivel la altul trebuie sa trimiti resurse la minune, daca ai orase pe alte insule, iti poti trimite resursele pe orasul de pe insula cu minunea lumii (daca ai unul), in felul acesta minunea v-a fi construita mai repede.
Daca alegi sa iti faci o alianta, sa stii ca va fi mult de munca la ea pana va deveni o alianta puternica, dar cu putin noroc o poti face forte rapid, deasemenea trebuie sa fii foarte diplomatic, sau sa ai norocul sa iti vina in alianta un membru diplomatic. Ca jucatorii sa intre in alianta trebuie sa-i inviti, asta se face in felul urmator: mergi la profilul jucatorului respectiv (la profilul lui se poate ajunge dand dublu-click pe orasul jucatorului iar apoi pe numele acestuia) si sub numele jucatorului (trebuie sa fie in coltul din stanga-sus) v-a aparea o iconita cu un plus galben in ea, dam click pe ea si gata! jucatorul a fost invitat in alianta, mai ramane doar sa accepte invitatia si a intrat!
Pana astepti ca jucatorii sa accepte invitatia, poti incepe sa creezi forumul aliantei, sa faci profilul, sa pui o poza pentru alianta, sa te gandesti la cateva reguli si grade pentru noii veniti etc.
Pentru a creea sau edita un forum intra la forumul aliantei, iar in coltul din dreapta-jos a ferestrei cu forumul aliantei va fi "Administrare forumuri", dati click acolo si editati sau creeati forumuri. Pentru a creea un topic nou, mergeti la forumul unde vreti sa apara acel topic, iar in partea de stanga-jos a ferestrei iti vor aparea doua optiuni: "Subiect nou" si "Chestionar nou", dai click pe ce doresti sa faci, un subiect sau u chestionar (sondaj). In forumul aliantei trebuie sa avem neaparat cateva forumuri:
-Forumul "Atac"/ "Atacuri"/"Atac-Aparare" sau cum vreti voi sa ii mai spuneti doar sa contina cuvantul Atac. In acel forum ve-ti creea topicuri cu "Rezervari", "Sprijin Atac", "Sprijin Aparare" acestea sunt principalele, daca vreti sa mai creeati si alte topicuri, creeatile, dar acestea sunt obligatorii!
-Forumul "(numele aliantei tale)" "Intro" sau altele de genul asta. Acest forum ar fi bine sa fie primul pe care il faceti. Pe acest forum vei posta regulile aliantei, un subiect cu titlul "Sa ne cunoastem" unde veti spune cum va cheama, de unde sunteti, varsta etc. (sa nu fie obligatoriu, doar pentru cei care vor). Puteti pune un joc pe acest forum, ceva gen "Fazan" (la care vei incepe cu numele aliantei sau cuvantul "grepolis"), si alte chestii de genul asta, care sa tina membrii aliantei ocupati, sa nu se plictiseasca.
Pentru a fi mai puternica alianta poti incerca sa colaborezi cu aliantele din zona ta, dar asta necesita calitatea de diplomat. Nu este foarte greu, daca doriti sa va spun cum sa faceti lasati un comentariu. Faceti pacte intre alianta (pentru a face un pact mergeti la profilul aliantei cu care vreti sa faceti pact, si sub numele acesteia va aparea o iconita cu o pasare alba si un plus galben, da-ti click pe ea si asteptati pana ce alianta respectiva va da un raspuns (accepta sau refuza). Poti sa faci un forum comun cu aliantele cu care sunteti intr-un pact foarte bun, si va intelegeti. Pentru a face un forum comun mergeti la "Administrare forumuri", va vor aparea toate forumurile intr-un tabel cu 3 coloane, iar a doua este numita "Folosit in comun cu" acolo va aparea un semn mai ciudat, dati click pe el si scrieti numele aliantei cu care vreti sa "impartiti" forumul.
Drepturile trebuie date cu grija, cel mai bine este in felul urmator:
Intemeietor - Ramai numai tu, NIMENI altcineva, decat daca aveti CEA MAI MARE INCREDERE in el.
Comandant - Pui pe 2-3 jucatori de incredere,care stii ca nu te tradeaza.
Invita - Poti da tuturor jucatorilor pana face alianta aproximativ 500.000 de puncte, dupa doar comandantii si cei in care aveti incredere ca nu invita jucatori sub 1.000-1.500 de puncte si din zona.
Diplomatie - DOAR comandantii
Mesaj global - Toata alianta, in caz ca are nevoie de ajutor sa poata trimite mesaj la toata alianta deodata.
Moderator forum - Doar comandantii
Acces la forumurile interne - Doar jucatorii care stiti ca nu va tradeaza, nu sunt spioni, de preferabil cei mai buni din alianta. Pe forumurile ascuns vorbiti unele lucruri pe care nu are voie toata lumea sa le vada.
Aveti grija la jucatori, cand veti avea o alianta mai puternica, vor veni si unii spioni, aveti grija in ce zona invitati jucatorii, pentru inceput incercati sa va extindeti doar pe vreo 10-15 insule, cu timpul va veti extinde iar in caz ca esuati intr-un atac iar orasele va sunt cucerite, veniti inapoi la mica voastra "casa".

0 comentarii em “1.8-Grepolis”

Trimiteți un comentariu

 

Playerul Experimentat Copyright © 2011 -- Template created by Mircea Petcu -- Powered by AnuntulSaptamanii